Wie zijn we ?

Twee gepassioneerde vrouwen die opladen als ze buiten zijn en er van overtuigd zijn dat de natuur een goede plaats is om geestelijke verdieping te vinden. We houden allebei van de bergen en de zee en willen die passie graag delen met andere vrouwen.

Het idee voor deze retraite week is ontstaan toen we zelf rust en verstilling nodig hadden. We gingen surfen in Bretagne en en wandelen in de Franse Alpen. Door samen te delen, de gezelligheid, actieve beweging, gebed, door alleen te zijn met God op onze eigen manier, kwamen we verfrist thuis. Het waren dagen waarin we stil werden en overweldigd door de kracht van de bergen. Eindelijk vonden we tijd in onze drukke levens voor rust en reflectie. Deze droom kreeg de ruimte en nu mogen we de wandelweken realiseren in samenwerking met de organisatie Chadash!

Image
Kirsten Tromp
Oceaan en wildernis lover
Mijn liefde voor de natuur begon op het water, al zeilend over het Veerse Meer. Later al kitesurfend op de Zeeuwse Noordzee veranderde deze liefde in een passie.

Meer en meer begon ik de stilte van de natuur te waarderen. De puurheid, de vrijheid, de zuiverheid. In de natuur kom ik tot mezelf, word ik stil en is het gemakkelijker voor mij om me te richten op wat God me geeft! De bergen stralen voor mij ZIJN grootsheid en almacht uit. Het water, de zee en het strand weerklinken voor mij de vrijheid die God me heeft gegeven. Op het water was het waar ik heel helder besefte dat ik niet zonder God wilde leven, in de bergen was het moment waar ik uit een zeer moeilijke periode weer de eerste stappen richting innerlijke rust kon zetten. Deze ervaringen in de natuur gun ik van harte ook anderen. Zo hoop ik dat meerdere vrouwen rust, ruimte en verbinding weten te vinden in de stilte van de bergen, samen met God.

Ik ben opgeleid tot sportdocent en ik heb verschillende jaren gewerkt als sportmanager. In de zomer van 2017 volgde ik een outdoor ministry course waarin ik 40 dagen door de bergen van Wyoming wandelde. Daar haalde ik vervolgens ook mijn instructeurs certificaten.

Image
Nienke van Beek
Berg en zee liefhebber
Als gepassioneerd surfer geniet ik van de vrijheid die de zee geeft, het vernieuwde gevoel als ik uit het water stap. Verfrist, gereinigd, dankbaar. Zo ervaar ik ook de nabijheid van God. Naast surfen, wandel of hardloop ik graag en houd ik ervan om in de Ardennen te klimmen.

Die passie voor de natuur, is de basis voor de visie om samen met Kirsten het programma Revive Life op te zetten. Daarbij kan ik mijn ervaring uit mijn werk in online-marketing en communicatie goed gebruiken, gecombineerd met de opleiding tot buitensport instructeur die ik een aantal jaar geleden deed.

In Canada en Nieuw-Zeeland werkte ik een jaar in een buitensport & coachingsprogramma voor jongeren. Ik zag wat coaching in de natuur voor positieve veranderingen bracht voor deze mensen en merkte hoe goed deze periode voor mijzelf was. Na een moeilijke tijd kreeg ik weer energie, focus en inspiratie, een verdieping van mijn geloof. In de Rocky Mountains ervaarde ik God op een andere manier. Deze ervaringen wil ik graag delen met andere vrouwen!

Image
Chadash
Drie jaar geleden kwamen wij in contact met stichting Chadash. We maakten kennis met hun concept, een combinatie van wielrennen en bijbelstudie. Ervaringen uit het wielrennen in de bergen worden gekoppeld aan persoonlijke ontwikkeling en groei in geloof. Zelf leerden we verschillende lessen uit het fietsen in de bergen. Graag werken we dan ook samen met Chadash en zijn we blij dat we in het mooie Chalet Lac Douce kunnen verblijven.

“Een week rust, een week voor mij alleen, een week waarin ik niet aan van alles en nog wat hoef te denken. Een week waarin ik voor mijzelf mag zorgen omdat er voor mij gezorgd wordt” – deelneemster

Wat vinden we belangrijk ?

Wij vinden het belangrijk dat iedere vrouw in de groep zich op haar gemak voelt. Een veilige omgeving om ervaringen in te delen staat centraal. Onvoorwaardelijke liefde is het fundament tijdens deze week.

Integriteit
Eerlijk en oprecht met elkaar omgaan
Respect voor elkaar
Voor elkaars mening, sterkten en zwakten
Ervaren
Stilte en natuur ervaren dringt door tot elke vezel in je lichaam
Vertrouwen
Een veilige omgeving waarin alles wat we delen vertrouwelijk blijft
Openheid
Met elkaar en naar elkaar open zijn om ervaringen te delen
Vrijheid
Om je mening te geven en te zijn wie je bent

Wil je Revive Life steunen ?

We geloven dat vele vrouwen een tijd van rust en ontspanning nodig hebben en verlangen naar een week als deze. Niet voor iedereen is een extra week weg zomaar mogelijk. Daarom bieden we deze reis tegen een scherpe prijs aan.

Wil jij meebouwen aan programma’s gericht op verstilling en geestelijke verdieping? Wil je helpen mogelijk maken dat vrouwen nieuwe energie opdoen om vervolgens weer verfrist in gezin, kerk of werk aan de slag kunnen gaan? Steun ons! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

“Come with me by yourselves to a quiet place and get some rest”

- Marcus 6:31